
Urządzenia i Akcesoria
Racuchy na maślance
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
3 porcje
Składniki
-
200 g maślanki naturalnej lub owocowej (patrz wskazówka)
-
160 - 180 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
½ - 1 ½ łyżki cukru
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
-
1 szczypta soli
-
olej do smażenia
-
dżem do podania
-
owoce do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
271.9 kcal /
1137.8 kJ
Białko
10.1 g
Tłuszcz
2.7 g
Węglowodany
50.7 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
409.4 mg