Racuchy na maślance

Racuchy na maślance

4.6 90 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
3 porcje

Składniki

  • 200 g maślanki naturalnej lub owocowej (patrz wskazówka)
  • 160 - 180 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • ½ - 1 ½ łyżki cukru
    ½ - 1 ½ łyżki miodu
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
    1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 1 szczypta soli
  • olej do smażenia
  • dżem do podania
  • owoce do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 271.9 kcal / 1137.8 kJ
Białko 10.1 g
Tłuszcz 2.7 g
Węglowodany 50.7 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 409.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...