Urządzenia i Akcesoria
Brazylijskie banoffee
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
15 porcji
Składniki
-
90 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
Masa ciasteczkowa
-
90 g masła pokrojonego na kawałki
-
380 g herbatników380 g ciastek owsianych
Bita śmietana
-
530 g śmietany, min. 30% tłuszczu śmietany, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
1 ½ łyżki cukru pudru
Masa toffee
-
680 g masy kajmakowej
-
75 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
4 ½ banana, dojrzałego pokrojonego w 2 mm plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
134.7 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
2087 kJ /
498.8 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
19.6 g
Węglowodany
48.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
AMERYKA POŁUDNIOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2 godz. 40 min
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 godz. 15 min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Truskawkowy deser warstwowy
2 godz.
Serniczki Oreo®
3 godz. 30 min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min
Deserki amaretti
3 godz. 50 min
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 godz. 50 min
Deser bananowy
15 min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2 godz. 30 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Serniczki w słoikach
4 godz.