Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym

Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym

4.7 12 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

Panna cotta
  • ¾ laski wanilii
  • 300 g mleka
  • 4 ½ łyżeczki żelatyny w proszku (18 g)
  • 90 g erytrytolu (patrz wskazówka)
    90 g ksylitolu, (patrz wskazówka)
  • 600 g jogurtu greckiego w temp. pokojowej
Sos morelowy
  • 750 g moreli świeżych, bez pestek, pokrojonych w ćwiartki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 110 - 120 g erytrytolu
    110 - 120 g ksylitolu
  • migdały, w płatkach do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 79.1 mg
Białko 13.6 g
Kalorie 750.1 kJ / 179.3 kcal
Tłuszcz 2.2 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 27.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...