Urządzenia i Akcesoria
Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
2 porcje
Składniki
Panna cotta
-
¼ laski wanilii
-
100 g mleka
-
1 łyżeczka żelatyny w proszku (4 g)
-
30 g ksylitolu, (patrz wskazówka)30 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
200 g jogurtu greckiego w temp. pokojowej
Sos morelowy
-
250 g moreli świeżych, bez pestek, pokrojonych w ćwiartki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
35 - 40 g ksylitolu35 - 40 g erytrytolu
-
migdały, w płatkach do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
79 mg
Białko
13.7 g
Kalorie
750.1 kJ /
179.3 kcal
Tłuszcz
2.2 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
27.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Jeżynowa panna cotta
4 godz. 10 min
Serniczki w słoikach
4 godz.
Deser jagodowy w słoiczkach
3 godz. 30 min
Biało-czerwony deser
7 godz.
Limonkowe serniczki na zimno z sosem malinowym
1 godz. 40 min
Deser à la Kinder Country® w słoiczku
40 min
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2 godz. 40 min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Deser twarogowy z mango
15 min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 godz. 40 min