Urządzenia i Akcesoria
Jaglane kulki kokosowe à la Rafaello®
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
10 sztuk
Składniki
-
75 g kaszy jaglanej
-
190 g napoju kokosowego (patrz wskazówka)
-
10 g oleju kokosowego
-
10 g wiórków kokosowych plus dodatkowa ilość do obtoczenia (ok. 25 g)
-
20 - 25 g syropu klonowego
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
10 migdałów, blanszowanych całych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
2 mg
Białko
1 g
Kalorie
310 kJ /
74 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegańskie lody bananowe z 3 składników
5 min
Owsiane batoniki z batatami
55 min
Brownie fasolowo-gryczane
1 godz.
Napój kokosowy
10 min
Kokosowy napój z orzechów nerkowca
25 min
Napój migdałowy z daktylami
1 godz. 20 min
Wegańskie kulki mocy
15 min
Jaglane batony z migdałami
4 godz. 20 min
Brownie fasolowo-daktylowe
2 godz.
Trufle kakaowe z pulpą migdałową
30 min
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
1 godz.
Krem orzechowo-czekoladowy bez laktozy
5 min