Kødboller med tomatsauce

Kødboller med tomatsauce

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 portioner

Składniki

Kødboller
  • brød friskt eller daggammelt, skåret i mindre stykker
    20 g
  • mælk
    40 g
  • bredbladet persille, frisk kun bladene
    4 kviste
  • fed hvidløg (opcjonalnie)
    1
  • hakket oksekød
    200 g
  • æg
    1
  • salt
    1 - 2 knivspids
  • sort peber, stødt
    1 knivspids
  • olie til smøring
Tomatsauce
  • fed hvidløg
    1
  • løg skåret i halve
    25 - 40 g
  • ekstra jomfruolivenolie
    10 g
  • hakkede tomater
    400 g
  • salt
    ½ tsk
  • sort peber, stødt
    1 knivspids

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1222.9 mg
Białko 25.2 g
Kalorie 1847.9 kJ / 441.7 kcal
Tłuszcz 28.6 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Węglowodany 22.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie