Butter chicken

Butter chicken

5.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portioner

Składniki

  • kyllingebryst, med eller uden skind, uden ben uden skind, i tern (2-3 cm)
    500 g
  • tikka karry pasta
    100 g
  • ghee
    40 g
  • løg kvarte
    150 g
  • ingefær skrællet, skåret i runde skiver (2 mm)
    20 g
  • koriander, frisk skåret i stykker
    10 g
  • fed hvidløg
    3
  • grønne chilier, friske halveret, udsået hvis det ønskes
    2
  • havsalt
    1 tsk
  • spidskommen, stødt
    2 tsk
  • koriander, stødt
    2 tsk
  • gurkemeje, stødt
    ½ tsk
  • vand
    100 g
  • tomatpure
    70 g
  • madlavningsfløde, ca. 18%
    500 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 634 kcal / 2653 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 22 g
Sód 807 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie