Entrecote med svampe risotto

Entrecote med svampe risotto

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 portioner

Składniki

  • entrecote
    2
  • olivenolie
  • parmesanost skåret i stykker (3 cm)
    20 g
  • skalotteløg (ca. 30 g)
    ½
  • smør
    30 g
  • ekstra jomfruolivenolie
    10 g
  • brune champignoner
    125 g
  • risottoris (f.eks. Carnaroli, Arborio) 14-15 minutters kogetid
    160 g
  • hvidvin, tør
    30 g
  • vand
    410 g
  • bouillonterning (0,5l) kød eller grøntsager
    ½
    ½ tsk bouillon, kød eller grøntsager
  • salt
    ½ tsk

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 981 kcal / 4106 kJ
Białko 76 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 69 g
Błonnik 21.9 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 882 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie