Urządzenia i Akcesoria
Mus z owoców jagodowych
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
9 porcji
Składniki
-
6 listków żelatyny (1,9 g każdy, patrz wskazówka)
-
75 g wody plus dodatkowa porcja do namoczenia żelatyny
-
300 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, plus dodatkowa porcja do dekoracji450 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych (np. truskawek, malin), plus dodatkowa porcja do dekoracji
-
300 g cukru
-
380 g sera ricotta, podzielonego na kawałki380 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
380 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
174.2 mg
Białko
7.4 g
Kalorie
1464.9 kJ /
350.1 kcal
Tłuszcz
17.6 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Węglowodany
43.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 godz. 20 min
Mus czekoladowy
3 godz. 20 min
Mleczna pianka
3 godz. 10 min
Sorbet owocowy
5 min
Flan karmelowy
3 godz.
Zabajone
15 min
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2 godz. 45 min
Sos owocowy coulis
10 min
Nektar owocowy
10 min
Ganasz czekoladowy
20 min
Serek na słodko
5 min
Jagodowa pianka
10 min