
Urządzenia i Akcesoria
Chutney z jabłek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
15 porcji
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w cienkie plastry
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g wody
-
130 g cukru trzcinowego Muscovado
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
350 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
60 g octu
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
50 g rodzynek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
57.6 kcal /
241 kJ
Białko
0.2 g
Tłuszcz
0.1 g
Węglowodany
15.1 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
78.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska