Chutney z jabłek

Chutney z jabłek

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
15 porcji

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w cienkie plastry
  • 40 g cebuli przekrojonej na pół
  • 10 g wody
  • 130 g cukru trzcinowego Muscovado
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 350 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 60 g octu
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki kurkumy, mielonej
  • 50 g rodzynek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 57.6 kcal / 241 kJ
Białko 0.2 g
Tłuszcz 0.1 g
Węglowodany 15.1 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 78.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...