Jabłecznik

4.9 27 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • 65 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 1 ½ - 2 jabłka, kwaśne bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki (ok. 180 g każde)
  • 1 ½ jajka (patrz wariant)
  • 75 g cukru
  • 15 g brandy (opcjonalnie)
  • 100 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • cukier puder do posypania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 156.4 mg
Białko 5.2 g
Kalorie 1484.4 kJ / 354.8 kcal
Tłuszcz 15.3 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 48.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...