Urządzenia i Akcesoria
Jabłecznik
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
65 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
1 ½ - 2 jabłka, kwaśne bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki (ok. 180 g każde)
-
1 ½ jajka (patrz wariant)
-
75 g cukru
-
15 g brandy (opcjonalnie)
-
100 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
cukier puder do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
156.4 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1484.4 kJ /
354.8 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
48.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 Std. 30 Min
Czekoladowe kąski z orzechami
1 Std.
Babka marmurkowa
2 Std. 10 Min
Ciasto jogurtowe
1 Std. 40 Min
Ciasto cytrynowe
2 Std.
Muffinki z czekoladą
45 Min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 Std. 10 Min
Ciasto kakaowe z wiśniami
2 Std. 15 Min
Tarta jabłkowa
1 Std.
Ciasto pomarańczowe
45 Min
Ciasto ucierane z owocami
1 Std.
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 Std. 10 Min