Schwäbische Lasagne

Schwäbische Lasagne

4.2 33 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Emmentaler in Stücken
    150 g
  • Mozzarella abgetropft, in Stücken
    180 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Suppengemüse (z. B Möhren, Knollensellerie, Porree), in Stücken
    230 g
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • stückige Tomaten, aus der Dose
    600 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 ½ geh. TL
    1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Salz
    ½ TL
  • Tomatenmark
    30 g
  • Basilikum Blätter abgezupft
    5 Stängel
  • Maultaschen z.B. von Bürger
    1350 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 32.2 g
Kalorie 4000.1 kJ / 956.1 kcal
Tłuszcz 65.7 g
Błonnik 7.6 g
Węglowodany 80.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...