Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 100 g Porree, in Stücken (2 cm)
- 100 g Möhren, in Stücken
- 80 g Knollensellerie, in Stücken
- 30 g Öl
- 120 g durchwachsener Speck, geräuchert, gewürfelt
- 900 g Wasser
- 250 g Tellerlinsen, getrocknet
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 30 g Essig
- 20 g Tomatenmark
- ½ TL Salz
- 1 TL Zucker
- 2 Pck. Spätzle, frisch (ca. 800 g), aus dem Kühlregal
- 8 Wiener Würstchen (4 Paar)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3230 kJ / 769 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 8.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wurstknöpfle (Bayern)
45 Min
Schwäbische Lasagne
45 Min
Saure Kartoffelrädle
1 godz. 5 min
Linseneintopf mit Spätzle
1j
Linsen mit Spätzle und Wienerli
1j
Gaisburger Marsch
1h 10 min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1j
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1j
Schwäbische Pfitzauf
40 min
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1j
Dinnete
2j
Schwäbische Flachswickel
45 Min