![Linsen, Spätzle und Würstchen Linsen, Spätzle und Würstchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0399aa3f-0f53-4b9f-8f55-d06512c7404c/Derivates/1c34ba8a-4148-4697-9926-03f54e8003ee.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 100 g Porree, in Stücken (2 cm)
- 100 g Möhren, in Stücken
- 80 g Knollensellerie, in Stücken
- 30 g Öl
- 120 g durchwachsener Speck, geräuchert, gewürfelt
- 900 g Wasser
- 250 g Tellerlinsen, getrocknet
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 30 g Essig
- 20 g Tomatenmark
- ½ TL Salz
- 1 TL Zucker
- 2 Pck. Spätzle, frisch (ca. 800 g), aus dem Kühlregal
- 8 Wiener Würstchen (4 Paar)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3230 kJ / 769 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 8.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linseneintopf mit Spätzle
1 Std.
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1 Std.
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1 Std.
Saure Kartoffelrädle
1h 5 min
Linsen mit Spätzle und Wienerli
1 Std.
Ofenschlupfer
1h 5 min
Gaisburger Marsch
1 godz. 10 min
Wurstknöpfle (Bayern)
45 Min
Schwäbische Pfitzauf
40 min
Dinnete
2 Std.
Schwäbische Lasagne
45 Min
Schwäbische Flachswickel
45 Min