![Spätzletopf Spätzletopf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7FAC8A6E-78AE-462A-B9C8-0D8659F4350F/Derivates/888a800c-d2c6-4687-9e14-5470968f488e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 100 g gekochter Schinken, in kleinen Würfeln (ca. 1 cm)
- 20 g Öl
- 250 g Champignons, in Scheiben (5 mm)
- 200 g Sahne
- 200 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 20 g Speisestärke
- 400 g Spätzle, frisch, aus dem Kühlregal
- ½ - ¾ TL Salz, nach Geschmack
- ½ TL Pfeffer
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1833 kJ / 436 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cremig-bunter Gnocchitopf mit Salamistreifen
30 min
Schupfnudel-Bratwurst-Auflauf
1 Std. 20 Min
Schinken-Hack-Röllchen mit Möhrenreis
1 Std.
Tortellini-Bolo
20 min
Schinken-Spinat-Gnocchi in Rahmsauce
45 Min
Ofentortellini
45 Min
Tortellini in Schinken-Sahne-Sauce
25 min
Käse-Makkaroni
50 Min
Wikinger-Nudel-Topf
35 min
Schinken-Spinat-Pasta
30 min
Schwäbische Lasagne
45 Min
Flammkuchen-Toast
20 min