Urządzenia i Akcesoria
Jajka sadzone na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
3 sztuki
Składniki
-
400 g wody
-
1 łyżeczka oleju (np. z pestek winogron, rzepakowego, słonecznikowego)
-
3 jajka schłodzone
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony (opcjonalnie) do smaku
-
papryka słodka, mielona (opcjonalnie) do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
73.5 mg
Białko
6 g
Kalorie
344.7 kJ /
82.4 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
0.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (650-1200 g)
40 min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35 min
Gotowanie dużej porcji ziemniaków (z osłoną noża miksującego)
40 min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35 min
Gotowanie makaronu (TM5, TM6)
20 min
Gotowanie jajek
20 min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25 min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45 min