Erdbeerkuchen mit Erdbeerguss

Erdbeerkuchen mit Erdbeerguss

Brak ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 Stücke

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • Weizenmehl, universal etwas mehr zum Bemehlen
    90 g
  • Eier (Größe M)
    4
  • Feinkristallzucker
    55 g
  • Vanillezucker
    ½ TL
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    1 Messerspitze
  • Mineralwasser mit Kohlensäure
    2 EL
  • Backpulver
    ⅔ TL
  • Maisstärke
    35 g
  • frische Erdbeeren halbiert
    365 - 435 g
  • Wasser
    100 g
  • Holunderblütensirup (siehe Variante)
    20 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    1 Spritzer
  • Erdbeermarmelade
    2 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 5 g
Kalorie 638 kJ / 152 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...