Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Butter, kalt, in kleinen Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Zucker
- 380 g Mehl und etwas mehr zum Bearbiten
- ¾ Pck. Backpulver
- 1 Ei
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1000 g säuerliche Äpfel, in 5 mm dicken Scheiben
- ½ TL Zimt
- 50 g Rosinen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1628 kJ / 389 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Zwetschkenfleck
1j 30 menit
Zitronen-Gugelhupf
1 Std. 15 Min
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3sa
Mohngugelhupf mit Zitronenguss
1 Std. 40 Min
Topfentorte mit Birnen
4j 30 menit
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50 menit
Rührkuchen mit Obst
1j
Marmor-Gugelhupf
3sa
Streuselkuchen
1j 30 menit
Pflaumen-Sandkuchen
1 Std. 40 Min
Gedeckter Apfelkuchen
8h
Apfelkuchen satt
1j 30 menit