Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Rhabarber geschält, in Stücken (2-3 cm)
- 40 - 50 g Zucker
- 1 - 2 TL Zimt, gemahlen
- 1 Bio-Zitrone
- Rapsöl zum Einfetten
- 100 g Butter, kalt, in Stücken
- 280 g Feinkristallzucker
- 1 Prise Salz
- 420 g Weizenmehl, universal
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- 3 Eier (Größe M), zimmerwarm
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- ½ TL Salz
- 200 g Milch
- ½ Päckchen Backpulver (8 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 559 kJ / 133 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 85 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buchteln mit Zwetschken Manner Original Neapolitaner Schnitten Füllung
2h 15min
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade
55min
Rhabarber-Erdbeer-Streusel-Kuchen
2h 30min
Rhabarber-Streuselkuchen
1h 10min
Rhabarberkuchen
50 dk
Erdbeer-Rhabarber-Torte mit Schokoladenbiskuit und Mascarpone-Topfencreme
4h 30 min
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
1sa
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1sa 50 dk
Schneller Apfelkuchen
1h 30min
Obstkuchen
1sa
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1sa 40 dk
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 Std. 35 Min