Rhabarberkuchen mit Streuseln

Rhabarberkuchen mit Streuseln

4.6 282 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 Stücke

Składniki

  • Rhabarber geschält, in Stücken (2-3 cm)
    1000 g
  • Zucker
    40 - 50 g
  • Zimt, gemahlen
    1 - 2 TL
  • Bio-Zitrone
    1
  • Rapsöl zum Einfetten
  • Butter kalt, in Stücken
    100 g
  • Feinkristallzucker
    280 g
  • Salz
    1 Prise
  • Weizenmehl, universal
    420 g
  • Butter weich, in Stücken
    200 g
  • Eier (Größe M) zimmerwarm
    3
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Salz
    ½ TL
  • Milch
    200 g
  • Backpulver (8 g)
    ½ Päckchen

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 133 kcal / 559 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 85 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...