
Urządzenia i Akcesoria
Rhabarberkuchen mit Streuseln
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 Stücke
Składniki
-
Rhabarber geschält, in Stücken (2-3 cm)1000 g
-
Zucker40 - 50 g
-
Zimt, gemahlen1 - 2 TL
-
Bio-Zitrone1
-
Rapsöl zum Einfetten
-
Butter kalt, in Stücken100 g
-
Feinkristallzucker280 g
-
Salz1 Prise
-
Weizenmehl, universal420 g
-
Butter weich, in Stücken200 g
-
Eier (Größe M) zimmerwarm3
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Salz½ TL
-
Milch200 g
-
Backpulver (8 g)½ Päckchen
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
133 kcal /
559 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
85 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Thermomix® Rockstar Ben
7 Przepisów
Austria
Austria