Insalata di riso

Insalata di riso

4.0 7 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 1200 g di acqua
  • 1 ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • 380 g di riso bianco (cottura 15-16 minuti)
  • 3 uova
  • 180 g di carote pelate e a cubetti (1 cm circa)
  • 420 g di zucchine a cubetti (1 cm circa)
  • 150 g di piselli surgelati
  • 300 g di tonno in scatola in olio di oliva sgocciolato e tagliato a pezzi (peso lordo)
  • 150 g di olive denocciolate, intere o a pezzi
  • 25 - 30 g di cetriolini sott'aceto a fettine
  • 1 ½ rametto di menta fresca le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 ½ cucchiaio di olio extravergine di oliva
  • 1 ½ - 2 ½ cucchiai di aceto bianco (opcjonalnie)
    1 ½ - 2 cucchiai di succo di limone
  • 10 ½ pomodorini ciliegia a metà o in quarti
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 21 g
Kalorie 2027 kJ / 485 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...