Quick Thai chicken curry

Quick Thai chicken curry

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

  • garlic clove
    ½
  • onions
    25 - 50 g
  • salt
    ¼ - ½ tsp
  • oil
    20 g
  • Thai red curry paste
    25 - 50 g
  • coconut milk
    100 g
  • water
    100 g
  • waxy potatoes peeled, cut in bite-size pieces
    200 g
  • carrots cut in bite-size pieces
    50 g
  • chicken breast fillets, skinless cut in cubes (3 cm)
    300 g
  • frozen green peas
    75 g
  • fresh coriander leaves only, to garnish
    1 - 1 ½ sprigs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 633.5 mg
Białko 40.7 g
Kalorie 2174.6 kJ / 519.8 kcal
Tłuszcz 22.5 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Węglowodany 33.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...