Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g olive oil
- 600 g beef fillet steak, cut in strips (1 cm x 1 cm x 4 cm)
- 2 pinch freshly ground pepper
- 1 tsp salt
- 100 g onions, cut in pieces
- 1 garlic clove
- 250 g fresh mushrooms, cut in quarters
- 30 g water
- 10 g cornflour (starch)
-
½
tsp meat stock paste, homemade
lub ½ meat stock cube (for 0.5 l) - 1 tsp English mustard or other strong mustard e.g. Dijon
- 200 g cream
- 50 g pickled gherkins, cut in strips (opcjonalnie)
- fresh parsley leaves, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1871 kJ / 449 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Boiled eggs
20min
Steamed rice
25 Min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Baguette
3 Std. 45 Min
Steamed aubergine and ricotta lasagne
1h 25min
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50 min
Risotto with Parmesan cheese
25 Min
Veal fillet with mirabelle plums
Brak ocen
Greek style pork stew
45 min
Beef Stroganoff
45 min
Quinoa salad with crunchy vegetables
30 min
Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée
1h 10 min