Blumenkohl-Kartoffel-Auflauf mit Parmesan

Blumenkohl-Kartoffel-Auflauf mit Parmesan

4.7 163 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen des Gemüses
    1 ½ TL
  • Kartoffeln in mundgerechten Stücken
    400 g
  • Blumenkohl in Röschen
    400 g
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    115 g
  • Gemüsebrühe, flüssig
    40 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    1 TL
  • Eigelb
    2
  • weißer Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • Curry (opcjonalnie) z. B. Sansibar-Curry
    ½ - ¾ TL
  • Mehl
    10 g
  • Sahne
    100 g
  • Crème fraîche
    50 g
  • Muskat
    1 - 2 Prisen
  • Parmesan gehobelt
    40 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 20 g
Kalorie 4313 kJ / 1030 kcal
Tłuszcz 84 g
Błonnik 8.4 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...