Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 120 g Emmentaler, in Stücken
- 20 g Öl
- 70 g Speckwürfel
- 200 g Zwiebeln, in dünnen Scheiben
- 400 g Rosenkohl
- 500 g Kartoffeln, festkochend
- 200 g Sahne
- 200 g Milch
- 1 TL süßer Senf
- ¼ TL Thymian, getrocknet
- 2 Prisen Muskat
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1828 kJ / 436 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wirsing-Hackfleisch-Auflauf
1 Std. 30 Min
Rosenkohl-Tortellini-Auflauf
1j
Wirsing-Kartoffel-Auflauf mit Ziegengouda
1j
Curry-Blumenkohl-Auflauf mit Hähnchen
1j
Chorizo-Feta-Rosenkohl-Auflauf
1j
Rosenkohl-Hack-Auflauf auf Kartoffelpüree
2 Std.
Kartoffel-Blumenkohl-Gratin
1j
Kohlrabi-Kartoffel-Auflauf mit Basilikumsauce
1 Std. 10 Min
Schinken-Kohlrabi-Gratin
1 Std. 15 Min
Überbackene Knödel mit Spinat und Speck
1j
Pasta mit Wirsing-Pilz-Sauce
40min
Blumenkohl-Kartoffel-Auflauf mit Parmesan
1j