![Rosenkohl mit Parmesansauce und Kartoffeln Rosenkohl mit Parmesansauce und Kartoffeln](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4808240D-3C72-4C09-9CA1-E8C79FFC4DD1/Derivates/AC107397-65F9-4C22-AE77-88DD8F32F754.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g Parmesan, in Stücken
- 500 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 800 g Rosenkohl, geputzt
- 750 g Kartoffeln, festkochend, in mundgerechten Stücken
- 100 g Sahne
- 30 g Mehl
- 1 Prise Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1620 kJ / 387 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 11.3 g
Alternatywne przepisy
Rahm-Spitzkohl mit Zitrone
35 min
Frikadellen mit Blumenkohl, Kartoffeln und Senfsauce
1 godz. 10 min
Porreegemüse mit Kartoffeln und Kasseler
1 Std.
Kartoffel-Kohlrabi-Gemüse
25 min
Kohlrabi-Kartoffel-Stampf
45 Min
Kartoffel-Rosenkohl-Stampf
40 min
Spitzkohl-Kartoffel-Gemüse
40 min
Kartoffel-Blumenkohl-Gratin
1 Std.
Chicorée mit Schinken, Kartoffeln und Senfsauce
1 Std.
Rosenkohl mit Kartoffeln und Tomatensauce
50 Min
Lammfrikadellen auf Mairübchenragout
1 Std.
Blumenkohl-Kartoffel-Auflauf mit Parmesan
1 Std.