Caldeirada de peixe

Caldeirada de peixe

3.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
7 doses

Składniki

  • postas de maruca (aprox. 1000 g)
    5 - 7
    5 - 7 postas de cherne, (aprox. 1000 g)
  • pimento verde cortado às rodelas
    120 g
  • pimento vermelho cortado às rodelas
    120 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • cebola
    360 g
  • tomate maduro
    820 g
  • dentes de alho
    3
  • azeite
    35 g
  • batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada às rodelas (1 cm de espessura)
    1100 g
  • caldo de peixe caseiro
    2 c. chá de
    2 cubos de caldo de peixe
  • piripíri (opcjonalnie)
    1 pitada de
  • vinho branco
    230 g
  • água
    60 g
  • folha de louro
    1
  • coentros só as folhas
    5 pés de

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 696 mg
Białko 29.9 g
Kalorie 1512.7 kJ / 361.5 kcal
Tłuszcz 6.6 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 40.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...