Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g postas de bacalhau demolhado
- 700 g tomate maduro cortado em pedaços
- 160 g pimento verde cortado às rodelas
- 160 g pimento vermelho cortado às rodelas
- 2 c. chá de poejo, mais q.b. p/ servir
- Sal q.b.
- 75 g cebola
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 75 g cebola cortada às rodelas
- 800 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada às rodelas
-
2
c. chá de caldo de peixe caseiro
lub 2 cubos de caldo de peixe - 1 pitada de piripíri
- 200 g cerveja
- 50 g água
- 1 folha de louro
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2487.9 kJ / 594.6 kcal
- Białko
- 88.5 g
- Węglowodany
- 34.7 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 9390.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jardineira de carne
1h 5min
Caldeirada de peixe
45min
Feijoada de tamboril e camarão
30min
Caldeirada à algarvia
3 Std.
Caldeirada de Lulas
45min
Feijoada
1 Std. 10 Min
Cozido à portuguesa
1h 35min
Arroz de marisco
45min
Favada
55min
Arroz de peixe
55min
Feijoada de Borrego
1 Std. 10 Min
Arroz de polvo
1h 15min