Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebola
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 400 g tomate em pedaços
- 800 g lulas cortadas em pedaços
- 80 g vinho branco
- 1 malagueta seca (opcjonalnie)
- 1 folha de louro
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 800 g batata cortada em quartos
- 150 g ervilhas descongeladas
- Wartości odżywcze
- na 1 doses
- Kalorie
- 0 kJ / 296 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massada de lulas
35min
Arroz de tamboril
35min
Caldeirada de peixe
45min
Caldeirada de bacalhau
40 Min
Feijoada de chocos
45min
Feijoada de chocos
40 Min
Lulas guisadas
50 Min
Arroz de lulas
1h
Feijão branco com lulas e chouriço
45min
Feijoada de tamboril e camarão
30 Min
Arroz de polvo
1 Std. 15 Min
Arroz de peixe
55min