Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g cebola
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 200 g vinho branco
-
2
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 2 cubos de caldo de galinha - 1 pato pequeno (até 1300 g), cortado em pedaços pequenos
- 100 g chouriço de carne
- 100 g bacon
- Água até perfazer 1000 g
- 350 g arroz agulha
- Salsa picada q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 5410.8 kJ / 1293.2 kcal
- Białko
- 34.9 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 101.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 33.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 463.7 mg
Alternatywne przepisy
Vitela guisada com massa
9 Std. 20 Min
Massa guisada com carne
45 min
Jardineira de carne
1h 5min
Arroz de tomate
30 min
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50min
Almôndegas com molho de tomate
40 min
Arroz de pato com cogumelos e bacon
1h 30min
Empadão de carne
1 Std. 20 Min
Cozido à portuguesa
1 godz. 35 min
Rancho
2h 45min
Arroz de polvo
1 Std. 15 Min
Coelho à caramela
13h