Caldeirada de peixe

Caldeirada de peixe

2.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
3 doses

Składniki

  • postas de maruca (aprox. 400 g)
    2 - 3
    2 - 3 postas de cherne, (aprox. 400 g)
  • pimento verde cortado às rodelas
    50 g
  • pimento vermelho cortado às rodelas
    50 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • cebola
    150 g
  • tomate maduro
    350 g
  • dente de alho
    1
  • azeite
    20 g
  • batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada às rodelas (1 cm de espessura)
    500 g
  • caldo de peixe caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de peixe
  • piripíri (opcjonalnie)
    1 pitada de
  • vinho branco
    100 g
  • água
    25 g
  • folha de louro
    1
  • coentros só as folhas
    2 pés de

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Białko 31 g
Kalorie 1486 kJ / 356 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...