Sopa de feijão-verde e cenoura

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 doses

Składniki

  • cebola cortada em quartos
    65 g
  • dente de alho
    1
  • curgete cortada em pedaços
    100 g
  • batata-doce cortada em pedaços
    100 g
  • nabo cortado em pedaços
    50 g
  • beterraba cortada em pedaços
    20 g
  • caldo de legumes caseiro (opcional)
    ½ c. chá de
    ½ cubo de caldo de legumes
  • sal
    ½ c. chá de
  • Água q.b.
  • cenoura cortada em rodelas finas
    50 g
  • feijão-verde cortado em juliana
    75 g
  • azeite
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 164.7 kcal / 688.9 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 5.5 g
Węglowodany 27.5 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 693.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...