Urządzenia i Akcesoria
Budyń czekoladowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
75 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
750 g mleka
-
1 jajko
-
1 żółtko
-
30 g cukru
-
30 g mąki ziemniaczanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
77.6 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
878.1 kJ /
209.9 kcal
Tłuszcz
10.9 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Węglowodany
21.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25 min
Gęsty budyń – 1100 g
15 min
Gęsty budyń – 600 g
15 min
Kasza manna
15 min
Ryż na mleku z musem malinowym
1 godz. 5 min
Owsianka
10 min
Kisiel cytrynowy
10 min
Bananowa kasza manna
20 min
Deser z kaszy manny
20 min
Krem orzechowo-czekoladowy
5 min
Kisiel
10 min
Gorąca czekolada
10 min