Urządzenia i Akcesoria
Germknödel
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 Stück
Składniki
-
Mohn20 g
-
Zucker15 g
-
Milch50 g
-
frische Hefe (10 g Würfel)¼ Würfel
-
Mehl160 g
-
Ei1
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten65 g
-
Salz¼ TL
-
Pflaumenmus20 g
-
Wasser500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
13 g
Kalorie
2605 kJ /
623 kcal
Tłuszcz
35 g
Błonnik
4.5 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Germknödel mit Mohnfüllung
1 godz. 30 min
Powidltascherl
1 godz. 10 min
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45 min
Kaiserschmarrn
35 min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 godz. 10 min
Germknödel mit Vanillesauce
2 godz.
Buchteln mit Vanillesauce
1 godz. 40 min
Scheiterhaufen
1 godz. 30 min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 godz.
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 min
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min