Koncentrat bulionu warzywnego

4.9 148 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
1000 g

Składniki

  • 75 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki (opcjonalnie)
  • 300 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • 380 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 150 g pomidora pokrojonego na kawałki
  • 230 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 1 ½ ząbka czosnku
  • 75 g grzybów, świeżych
    75 g grzybów, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 2 liście laurowe, suszone (opcjonalnie)
  • 9 gałązek mieszanych ziół, świeżych (np. bazylii, szałwii, rozmarynu), tylko liście
  • 6 gałązek natki pietruszki, świeżej
  • 180 g soli gruboziarnistej
    180 g soli, drobnej
  • 45 g białego wina, wytrawnego
    45 g wody
  • 1 ½ łyżki oliwy z oliwek

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 7319.6 mg
Białko 4.6 g
Kalorie 425.8 kJ / 101.8 kcal
Tłuszcz 4.7 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 11.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...