Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu warzywnego
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
1000 g
Składniki
-
75 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki (opcjonalnie)
-
300 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
380 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
150 g pomidora pokrojonego na kawałki
-
230 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
1 ½ ząbka czosnku
-
75 g grzybów, mrożonych, uprzednio rozmrożonych75 g grzybów, świeżych
-
2 liście laurowe, suszone (opcjonalnie)
-
9 gałązek mieszanych ziół, świeżych (np. bazylii, szałwii, rozmarynu), tylko liście
-
6 gałązek natki pietruszki, świeżej
-
180 g soli, drobnej180 g soli gruboziarnistej
-
45 g wody45 g białego wina, wytrawnego
-
1 ½ łyżki oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
7319.6 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
425.8 kJ /
101.8 kcal
Tłuszcz
4.7 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
11.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Soczysty filet z indyka na kanapki
16 godz.
Sól ziołowa
5 min
Koncentrat bulionu mięsnego
45 min
Cukier waniliowy
72 godz.
Koncentrat bulionu drobiowego
45 min
Przyprawa do piernika
5 min
Koncentrat bulionu warzywnego z pomidorami
30 min
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
25 min
Koncentrat bulionu grzybowego
25 min
Przyprawa uniwersalna
5 min
Sól sezamowa (gomasio)
20 min
Masło orzechowe
5 min