Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym

Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym

4.8 133 rating
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
20 sztuk

Składniki

Dżem gruszkowy z imbirem i wanilią
  • 1400 g gruszek dojrzałych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 1 laska wanilii
  • 70 - 100 g cukru
  • 1 ½ - 2 łyżeczki korzenia imbiru, świeżego startego
Gofry
  • 4 jajka
  • 550 g mleka
  • 360 g mąki pszennej
  • 100 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 30 - 35 g cukru
  • 1 ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    3 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 szczypty soli

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 73.2 mg
Białko 4.1 g
Kalorie 863.5 kJ / 206.4 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 32.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...