Urządzenia i Akcesoria
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
20 sztuk
Składniki
Dżem gruszkowy z imbirem i wanilią
-
1400 g gruszek dojrzałych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
1 laska wanilii
-
70 - 100 g cukru
-
1 ½ - 2 łyżeczki korzenia imbiru, świeżego startego
Gofry
-
4 jajka
-
550 g mleka
-
360 g mąki pszennej
-
100 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
-
30 - 35 g cukru
-
3 łyżeczki cukru wanilinowego1 ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
2 szczypty soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
73.2 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
863.5 kJ /
206.4 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
32.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pancakes - puszyste amerykańskie naleśniki
45 min
Czekoladowe muffinki
35 min
Ciasto na pizzę
1 godz.
Naleśniki
1 godz. 15 min
Mini pączki na serku homogenizowanym
25 min
Świąteczne cake pops
2 godz. 20 min
Gofry czekoladowe z sosem toffi i bananami
1 godz.
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50 min
Pierniczki alpejskie
25 godz. 25 min
Naleśniki amerykańskie
40 min
Placki bananowe
30 min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 min