Urządzenia i Akcesoria
Mini pizze
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
10 sztuk
Składniki
Ciasto
-
200 g wody
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka brązowego cukru
-
220 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
80 g mąki orkiszowej
-
15 g oliwy z oliwek plus ilość do natłuszczenia miski
-
½ łyżeczki soli
Wierzch
-
150 g przecieru pomidorowego
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
250 g sera żółtego pokrojonego na kawałki, np. Gouda, Ementaler
-
10 plastrów szynki
-
10 czarnych oliwek, bez pestek drylowanych, przekrojonych na pół
-
50 g czerwonej papryki pokrojonej w paski
-
50 g żółtej papryki pokrojonej w paski
-
30 - 40 g pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry
-
50 g różyczek brokułu pokrojonych na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
13.2 g
Kalorie
1049 kJ /
250 kcal
Tłuszcz
11.4 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
25.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Domowe nuggetsy z dwoma sosami
40min.
Pizza hawajska
30min.
Mini burgery
2hod. 40min.
Hot dogi kibica
1hod. 50min.
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2hod. 30min.
Nuggetsy z kurczaka z dipem ogórkowym
45min.
Pizza tęcza
1hod. 40min.
Rogaliki na piątkę
2hod. 20min.
Bułki łobuza i spółki
1hod. 55min.
Muffinki z nadzieniem czekoladowym
50min.
Domowe bułki do hot dogów
2hod. 15min.
Odjazdowe pizzerki
1hod. 40min.