Berenjenas rellenas de atún

Berenjenas rellenas de atún

4.8 29 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 raciones

Składniki

  • 3 berenjenas
  • 55 g de aceite de oliva
  • 1 ½ diente de ajo
  • 230 g de cebolla cortada en cuartos
  • 250 g de tomate maduro troceado
    250 g de tomate triturado en conserva, troceado
  • ⅔ cucharadita de sal (y un poco más para espolvorear)
  • ⅔ cucharadita de azúcar
  • 2 ½ ramitas de albahaca fresca (solo las hojas) troceadas a mano
  • 1 ¼ cucharadita de pimienta molida
  • 150 g de atún en aceite bien escurrido
  • 9 lonchas finas de queso de sándwich

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 642.6 mg
Białko 21 g
Kalorie 1661 kJ / 397 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 9.6 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...