Urządzenia i Akcesoria
Pierogi leniwe
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
woda ilość do gotowania
-
250 g twarogu, półtłustego tłustego, pokrojonego na kawałki
-
130 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 jajko
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1068.2 mg
Białko
23.3 g
Kalorie
1631.1 kJ /
389.9 kcal
Tłuszcz
8.1 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25 min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 min
Kasza manna
15 min
Ryż na mleku z musem malinowym
1 godz. 5 min
Racuchy z jabłkami
35 min
Omlet biszkoptowy
10 min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Bananowa kasza manna
20 min
Kluski kładzione
15 min
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50 min
Racuchy na maślance
30 min