Urządzenia i Akcesoria
Pierogi leniwe
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
woda ilość do gotowania
-
250 g twarogu, półtłustego tłustego, pokrojonego na kawałki
-
130 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 jajko
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1068.2 mg
Białko
23.3 g
Kalorie
1631.1 kJ /
389.9 kcal
Tłuszcz
8.1 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kasza manna
15 min
Ryż na mleku z musem malinowym
1 godz. 5 min
Racuchy z jabłkami
35 min
Jabłka w cieście
1 godz.
Buchty z sosem truskawkowym
1 godz. 20 min
Racuchy na maślance
30 min
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50 min
Bananowa kasza manna
20 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Omlet biszkoptowy
10 min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 min