Urządzenia i Akcesoria
Ciasto jogurtowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
15 kawałków
Składniki
-
120 g oleju słonecznikowego plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy
-
220 g cukru
-
4 jajka
-
300 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia (5 g)
-
½ łyżeczki cukru wanilinowego1 ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
-
180 g jogurtu naturalnego
-
2 szczypty soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
78.3 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
938.2 kJ /
224.2 kcal
Tłuszcz
9.7 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
30.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Babka muślinowa z polewą kakaową
2 godz. 10 min
Ciasto marchewkowe
2 godz. 15 min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 godz. 30 min
Babka piaskowa "Fix"
1 godz. 30 min
Babka marmurkowa
2 godz. 10 min
Ciasto cytrynowe
2 godz.
Przekładaniec cytrynowy
6 godz. 30 min
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 godz. 30 min
Babka limonkowa z twarogiem
1 godz. 30 min
Ciasto zebra
1 godz. 35 min
Ciasto herbaciane
1 godz. 15 min
Jabłecznik
55 min