Racuszki drożdżowe z jabłkami

Racuszki drożdżowe z jabłkami

4.8 237 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje

Składniki

  • 100 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 130 g mleka
  • 1 jajko
  • 25 g cukru
  • 25 g oleju plus dodatkowa porcja do smażenia
  • 15 g świeżych drożdży pokruszonych
  • 150 g mąki pszennej
  • 1 szczypta soli
  • cukier puder do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 552.7 kcal / 2312.3 kJ
Białko 15.7 g
Tłuszcz 18.1 g
Węglowodany 83 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 138.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...