Urządzenia i Akcesoria
Racuszki drożdżowe z jabłkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
100 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
130 g mleka
-
1 jajko
-
25 g cukru
-
25 g oleju plus dodatkowa porcja do smażenia
-
15 g świeżych drożdży pokruszonych
-
150 g mąki pszennej
-
1 szczypta soli
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
138.1 mg
Białko
15.7 g
Kalorie
2312.3 kJ /
552.7 kcal
Tłuszcz
18.1 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
83 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Naleśniki
1 Std. 15 Min
Bułeczki "Stokrotka"
1 Std. 5 Min
Rogaliki z marmoladą
50 Min
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2 Std. 30 Min
Racuchy z jabłkami
35 Min
Placki bananowe
30 Min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 Std.
Pierogi leniwe
45 Min
Naleśniki z serem
1 Std.
Omlet biszkoptowy
10 Min
Rogaliki na piątkę
2 Std. 20 Min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 Min