Urządzenia i Akcesoria
Sos jogurtowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
8 porcji
Składniki
-
260 g jogurtu naturalnego
-
2 ½ łyżeczki musztardy np. miodowej
-
65 g oleju słonecznikowego
-
2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżeczki miodu
-
65 g soku jabłkowego lub innego soku owocowego
-
1 - 2 szczypty soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
60.3 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
429.3 kJ /
102.6 kcal
Tłuszcz
9.3 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
4.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałata z sosem winegret
5 min
Sos koperkowy
15 min
Sos tatarski
5 min
Sos pomarańczowy curry
5 min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5 min
Kremowy dressing francuski
10 min
Twarożek kanapkowy
5 min
Sos holenderski
15 min
Sos pomidorowy
40 min
Tzatziki
15 min
Dressing do sałatki Cezar
5 min
Sos winegret
5 min