
Urządzenia i Akcesoria
Sos jabłkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
250 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
15 g cukru
-
½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
98.7 kcal /
412.7 kJ
Białko
0.4 g
Tłuszcz
0.3 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
1.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska