Urządzenia i Akcesoria
Caldo-verde
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
3 doses
Składniki
-
batata cortada em pedaços150 g
-
cebola cortada em pedaços100 g
-
dente de alho1
-
água500 g
-
sal½ c. chá de
-
couve p/ caldo-verde130 g
-
chouriço cortado às rodelas50 g
-
azeite mais q.b. p/ servir20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Sód
621.2 mg
Białko
7.3 g
Kalorie
875.8 kJ /
209.3 kcal
Tłuszcz
13.5 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
16.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sopa da pedra
1 godz. 30 min
Sopa de feijão-verde
35 min
Sopa rica
1 godz. 10 min
Sopa de nabiças e feijão branco
35 min
Sopa de feijão com couve-portuguesa
35 min
Sopa de entulho
1 godz. 30 min
Juliana de legumes
40 min
Sopa de grão com espinafres
40 min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 min
Sopa de nabiças
35 min
Caldo-verde de feijão branco
40 min
Sopa do campo
40 min