Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g água
- 600 g cabeça de porco fumada (pequena) cortada em pedaços
- 120 g cebola
- 1 dente de alho
- 490 g feijão encarnado cozido e escorrido
- 1 chouriço de carne às rodelas (100 g aprox.)
- 1 chouriço de sangue às rodelas (100 g aprox.)
- 350 g batata cortada em cubos
- 1 folha de louro
- 10 pés de coentros, só as folhas
- ½ c. chá de sal, mais q.b. se necessário
- 1 pitada de pimenta
- 1 farinheira (150 g aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 1164 kcal
- Białko
- 52.2 g
- Węglowodany
- 65.1 g
- Tłuszcz
- 52.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa da Avó
45 Min
Caldo-verde
40 min
Feijoada
1 Std. 10 Min
Cozido à portuguesa
1u. 35min
Sopa de sabores de Inverno
50 Min
Feijoca com entrecosto
1 Std.
Misturas
1 Std.
Favas guisadas
50 Min
Sopa do Espírito Santo
55 Min
Sopa rica
1 Std. 10 Min
Sopa de entulho
1 Std. 30 Min
Sopa de grão com espinafres
40 min