Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1800 g água
- 200 g couve-lombarda cortada em pedaços
- 150 g cebola
- 3 dentes de alho
- 150 g tomate
- 30 g azeite
- 150 g cenoura cortada às rodelas
- 1 ½ c. chá de sal
- 350 g batata cortada em cubos
- 250 g feijão-manteiga cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 757.8 kJ / 181.1 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 630.4 mg
Alternatywne przepisy
Sopa do campo
40min
Juliana de legumes
40min
Caldo-verde
40min
Sopa de feijão-verde
35min
Sopa de feijão frade com coentros
30min
Sopa rica
1 Std. 10 Min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35min
Sopa de feijão encarnado com abóbora
30min
Sopa de grão com espinafres
40min
Sopa de feijão-verde e cenoura
40min
Sopa de grão e coentros
40min
Sopa de nabiças
35min