Macarrones con criollos y espinacas

Macarrones con criollos y espinacas

2.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
3 raciones

Składniki

  • 50 g de cebolla
  • ½ pimienta de Cayena seca entera
  • ½ ramita de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • 25 g de pimiento rojo
  • 25 g de puerro
  • 25 g de aceite de oliva
  • ½ - 1 g chorizo criollo en rodajas
  • 1 cucharadas de aceite de oliva (para freír)
  • 15 g de vino blanco
  • 180 g de salsa de tomate
    180 g de tomate frito
  • 1 pellizco de sal
  • 1 pellizco de pimienta blanca molida
  • 180 g de macarrones
  • sal para cocer la pasta
  • 150 g de hojas de espinaca frescas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 464.5 mg
Białko 15.3 g
Kalorie 1867.6 kJ / 446.4 kcal
Tłuszcz 18.5 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 55.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...