Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 蒜頭
- 10 克 薑
- 1 根 新鮮紅辣椒 ,切段
- 10 克 香油
- 10 克 蔥 ,切段
- 2 茶匙 米酒
- 1 大匙 醬油膏
- 1 茶匙 烏醋
- ½ 茶匙 糖
- 30 克 水
-
400
克 海瓜子 ,吐沙,刷洗乾淨
lub 400 克 新鮮蛤蜊,已吐沙 ,刷洗乾淨 - 10 克 新鮮九層塔 ,只取葉子
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 449 kJ / 107 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Błonnik
- 0.5 g