Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 蒜頭
- 1 大匙 辣豆瓣醬
- 1 茶匙 油
- 300 克 金針菇, 洗淨、去根部
- 200 克 水
- 250 克 牛五花肉片 (火鍋肉片)
- 1 茶匙 米酒
- 1 根 蔥, 切蔥花
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 734 kJ / 175 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 2.3 g