Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Füllung
- 150 g Mandeln
- 50 g Pistazien, ungesalzen, geschält, enthäutet
- 100 g brauner Zucker
- 110 g Sahne
Teig
- 220 g Milch
- 20 g Zucker
- 2 Eier
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Prise Salz
- 150 g Butter, kalt, in dünnen Scheiben (ca. 2 mm)
Glasur
- 80 g Puderzucker
- 15 g Wasser
-
1
TL Zitronensaft
lub 1 TL Rum
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1557 kJ / 372 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Partyähre
1 Std. 50 Min
Quark-Hefe-Taler
2h 15min
Käse-Kräuter-Striezel
1h 35min
Apfeltaschen
2h 40min
Nussschleifen
2 Std.
Rugelach mit Pistazienhalva
3h 20min
Nuss-Striezel
1 Std. 30 Min
Mohn-Aprikosen-Kranz
1 Std. 30 Min
Lemon-Curd-Striezel
4h
Laugen-Schinken-Hörnchen
2h 15min
Mohnstriezel
2h 15min
Pesto-Mozzarella-Rollkuchen
2 Std.