Crostata integrale alle fragole

Crostata integrale alle fragole

3.2 34 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 porzioni

Składniki

Pasta frolla
  • di farina integrale
    330 g
  • di scorza di limone preferibilmente biologica (senza la parte bianca)
    1 pezzo
  • di lievito in polvere per dolci
    1 pizzico
  • di sale
    1 pizzico
  • di zucchero
    115 g
  • di olio di semi di girasole
    45 g
  • di olio extravergine di oliva poco fruttato
    45 g
  • di bevanda a base di soia (latte di soia)
    90 g
Crema
  • di bevanda a base di soia (latte di soia)
    500 g
  • di amido di mais (maizena)
    25 g
  • di farina tipo 00
    25 g
  • di zucchero
    50 g
  • stecca di vaniglia i semini estratti
    1
  • di curcuma in polvere
    1 - 2 pizzichi
  • di scorza di limone preferibilmente biologica (senza la parte bianca)
    1 pezzo
Terminare la preparazione
  • di fragole lavate e a spicchi
    350 g
  • limone preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
    ½
  • di zucchero
    1 ½ cucchiaino
  • di acqua
    100 g
  • di agar agar
    1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 382 kcal / 1598 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 13.6 g
Węglowodany 60.8 g
Błonnik 4.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...