Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di farina
- 30 g di fecola di patate
- 150 g di zucchero
- 2 tuorli
- 130 g di burro
- 1 pizzico di sale
- ¼ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 2 albumi
- burro q.b.
- 2 pere Abate
- 150 g di cioccolato fondente
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 50 g di liquore all'arancia
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1980 kJ / 473 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semifreddo alle castagne
12 godz. 15 min
Crostata di mele
1 godz. 5 min
Torta soffice al cioccolato e pere
1 godz. 10 min
Torta mascarpone e noci
1 godz. 30 min
Zuppa inglese al forno
3h 25min
Sfogliata di pere e cioccolato
2 Std. 50 Min
Crostata di pere
1h 40min
Cheesecake alla ricotta
4h 35 min
Cheesecake cotta alle mele
6 godz. 30 min
Torta di rose di mele
1 godz. 10 min
Torta all'amaretto con crema
1 godz. 5 min
Torta Susanna
2 Std. 40 Min